Prin munţii Măcinului, a doua zi :: o parte din creasta principală, Ţuţuiatu - Ghinalţu - Moroianu - depresiunea Greci

După o noapte în care vântul a bătut fără încetare şi în care fiecare a dormit cum a putut (relativ bine, totuşi), ieşim pe rând din cort să ne dezmorţim. Jos, spre Greci e lumină dar în partea cealaltă, spre pădure, e ceva ceaţă şi-un nor destul de jos dar, pe ansamblu, pare în regulă. Luăm mâncarea şi sticlele de apă şi coborâm la izvor. Ocupanţii cortului de-acolo nu dau semne de viaţă. Mâncăm pe-ndelete, pregătim câte ceva şi pentru drum, luăm apă şi-napoi pe vârf... parcă mai greu acum, la urcuş şi cu toate sticlele pline...

Prin munţii Măcinului, prima zi :: Culmea Pricopanului între Caramalău şi Sulucu Mare, traversare către Ţuţuiatu

Multă lume susţine că oricine e pasionat de munte trebuie să ajungă măcar o dată şi în munţii Măcinului... nu doar pentru că există şi sunt cei mai bătrâni munţi din România ci pentru că într-adevăr merită să fie văzuţi. Ce a rămas în prezent din fundaţia vechilor munţi Hercinici nu depăşeşte înălţimea medie de 400 m dar efortul de a urca şi coborî crestele în miniatură se poate dovedi destul de serios dacă îţi propui un traseu suficient de lung iar orientarea pe creasta principală a Măcinului, împădurită, e un bun exerciţiu de orientare, ţinând cont de multele poteci care împânzesc pădurea. Aşa că Moniq are iniţiativa, eu caut articole şi hărţi pe net, Adina le studiază cu mai multă conştiinciozitate decât noi ceilalţi, Miron pune cortul la bătaie şi împreună ne mobilizăm să explorăm această zonă necunoscută nouă.

A- A A+

Atenţie

Unele trasee montane descrise pe site sau prezente în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Parcurgerea lor necesită o minimă pregătire tehnică prealabilă şi experienţă în mersul pe munte. Traseele montane pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici; autorul nu-şi poate asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorul nu-şi poate asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site.

Afișări articole
1882182

Floarea de Colț București
romania-natura.ro