Ernest Albert Farrington se naşte pe 1 ianuarie 1847 în Williamsburg, Long Island, New York. În copilăria sa, familia se mută la Philadelphia unde studiază la Philadelphia High School.

Ernest Albert Farrington, homeopatie, sănătate, vindecare, cabinet medical, cabinet homeopatie, consultaţii homeopatie, tratament homeopatic, imunitate, vitalitate

Ernest Albert Farrington (1847-1885)

Sub protectoratul fratelui său, H.W.Farrington, se înscrie la Colegiul medical homeopatic din Pennsylvania în anul şcolar 1866-1867. Ulterior colegiul se scindează iar el termină cursurile noului colegiu în martie 1868. Începe să practice în Philadelphia, în casa tatălui său din strada Mount Vernon 1616.

În vara lui 1869 datorită stării de sănătate face o călătorie scurtă în Europa şi revine în America mult mai bine. Pe 17 sept 1871 se căsătoreşte cu Elizabeth Atkin. În 1869, la lecţiile de vară ale colegiului ţine ore de medicină legală iar în anii şcolari 1870-1871, 1871-1872 şi 1872-1873 este desemnat lector de medicină legală. Se alătură Institutului American de Homeopatie în 1872.

În vara anului 1873 este ales în catedra de patologie specială şi diagnostic pentru anul şcolar 1873-1874. La retragerea Dr. H.N.Guernsey în 1874 este ales în catedra de materia medica unde este activ toată viaţa. Omul potrivit la locul potrivit!

În 1874 publică un supliment la "Materia medica comparativă" a lui Gross în Jurnalul american de materia medica homeopată. În 1877 editează lucrarea lui C.Hering "Condensed Materia Medica". În decembrie 1879 este ales de Clubul Hahnemann ca singur editor al jurnalului "Hahnemannian Monthly" dar din motive de sănătate refuză. În 1884 este cooptat în comitetul editorial al "Cyclopaedia of Drug Pathogenesy".

Ultima sa boală începe în decembrie 1884. O viroză respiratorie se complică după un timp cu o laringită. Chiar şi-aşa, continuă să predea până când, în apropierea Crăciunului, se instalează o afonie completă. În februarie revine la catedră până la examenele din primăvară. Acum avea deja o bronşită severă dar un examen clinic amănunţit nu arată altă afecţiune pulmonară. Pleacă în Europa cu soţia, stă o perioadă în Baden-Weiler în zona Pădurea Neagră şi apoi câteva săptămâni în Brighton, Anglia. Starea lui însă nu se ameliorează. Întors acasă, descurajat, se stinge din viaţă în decembrie 1885 la 38 de ani.

E.A.Farrington a publicat articole în multe din jurnalele de profil ale vremii, în America şi în Anglia, dar a scris şi câteva cărţi de valoare. Dr. C.Hering obişnuia să-l numească drept succesorul lui în studiile de materia medica. A fost apreciat de toţi cei care l-au cunoscut iar prelegerile lui erau admirabil de analitice şi clare.

A avut o abilitate deosebită de a analiza caracteristicile remediilor şi claselor de remedii. A fost interesat în mod deosebit de relaţiile dintre familiile de remedii şi trăsăturile lor comune. Lucrarea lui, Materia Medica Clinică, a fost prima carte în care a fost evidenţiat acest lucru, remediile fiind grupate pe familii cum ar fi Arahnide, Compositae, Umbelliferae, remediile Amoniu, etc. cu mult înainte de interesul actual pentru gruparea remediilor pe familii şi analiza temelor specifice fiecărei familii de remedii. Ultimele ediţii ale cărţii au fost revizuite şi îmbunătăţite de fiul său, Dr. Harvey Farrington.

În "Comparative Materia Medica" E.A.Farrington prezintă diferenţe de fineţe între remedii, comparaţii între remedii din aceeaşi familie precum şi indicii terapeutice de folos în practica medicului homeopat.

"Lesser Writings with Therapeutic Hints" este o compilaţie de peste 40 de articole despre diverse subiecte în homeopatie şi note clinice privind cca 34 de afecţiuni importante.

"Therapeutic Pointers to Some Common Diseases" este o carte de terapeutică privind diferite afecţiuni întâlnite în mod uzual de autor în practică: astm, bronşită, penumonie, cancer, holeră, tuberculoză, diabet, epilepsie, etc.