Apa izvoarelor Sanicula, Ottawa, I11
(sanic)
(Materia Medica, W.Boericke)

Este un remediu util pentru enurezis, rău de mare, constipaţie, etc. Rahitism.

Cap. Îngrozit de mişcarea în jos (descendentă) (Borax). Transpiraţie abundentă în zona occipitală şi cervicală, în timpul somnului (Calc; Sil). Fotofobie. Lăcrimare în aerul rece sau de la aplicaţii reci. Mătreţă cu scoame numeroase. Durere surdă (ca de lovitură) în spatele urechilor.

Gât. Mucus gros, vâscos, tenace.

Gură. Limbă mare, moale, cu senzaţie de arsură; trebuie să o scoată afară să o răcorească. Herpes circinat (tinea) pe limbă.

Stomac. Greaţă şi vărsături când merge cu maşina. Sete; bea puţin şi des (Ars; Chin). O varsă imediat ce ajunge în stomac.

Rect. Scaune voluminoase şi dureroase. Durere în tot perineul. Fără senzaţie pentru scaun până nu se acumulează o cantitate mare. După un efort mare nu elimină decât parţial scaunul; alunecă înapoi, se sfărâmă la nivelul anusului (Mag-m). Miros foarte puternic. Excoraţii ale pielii în jurul anusului, perineului şi organelor genitale. Diaree; schimbătoare în aspect şi culoare; după ce mănâncă.

Organe genitale feminine. Senzaţie de tragere în jos, ca şi cum conţinutul pelvisului ar aluneca în afară; ameliorată în repaus. Doinţă să-şi susţină zona. Durere surdă (ca de lovitură) în uter. Leucoree cu miros de saramură de peşte sau brânză stricată (Hepar). Simte vaginul lărgit.

Spate. Senzaţie ca şi cum osul sacru este dizlocat, ameliorată dacă se întinde pe dreapta.

Extremităţi. Senzaţie de arsură la tălpi (Sulph; Lach). Transpiraţie urât mirositoare la picioare (Sil; Psor). Transpiraţie rece, lipicioasă la extremităţi.

Piele. Murdară, grasă, maronie, zbârcită. Eczemă, mâini şi degete crăpate (Petrol; Graph).

Modalităţi. Agravare la mişcarea braţelor înspre spate.

Relaţii. Compară: Abrot; Alum; Calc; Sil; Sulph. Sanicula Aqua nu trebuie confundat cu Sanicle (pool-root / wood marsh), deasemenea numit Sanicula. Acest remediu e folosit pentru variate afecţiuni nervoase, asemănător cu Valeriana. Este folosit ca balsam (pentru vindecarea rănilor), absorbant pentru extravazările sanguine şi ca astringent (nu are proving).

Doză. Potenţa 30.


A- A A+

 

Informaţiile despre homeopatie prezente pe site au rol informativ general şi nu se raportează la cazuri particulare. Ele nu sunt în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, detaliate sau permanent actualizate. Ele nu pot să înlocuiască sfatul calificat al unui medic şi nu sunt destinate auto-tratamentului.

 

HomeoQuest Community
(software de homeopatie gratuit)

Afișări articole
1559727