În contextul epidemiei cu SARS-CoV-2, pentru a vă proteja atât pe dvs cât şi pe cei din jur, este recomandat să urmaţi sfaturile medicului dvs şi ale autorităţilor. Pe perioada restricţiilor de circulaţie putem menţine legătura prin telefon, email, whatsapp, skype.

Apelaţi nr GSM al cabinetului 0786 231 564 sau folosiţi Formularul de contact.

Telefon Email Whatsapp Skype

Ridichea neagră de grădină
(raph)
(Materia Medica, W.Boericke)

Produce dureri şi înţepături în ficat şi splină. Măreşte secreţia de bilă şi salivă. Simptomele nu apar dacă ridichea este consumată cu sare. Acumulare pronunţată şi încarcerare a gazelor (abdominale). Simptome de tip "globus". Seboree, piele grasă. Pemfigus. Isterie; senzaţie de rece în spate şi braţe. Insomnie de natură sexuală (Kali bromatum). Nimfomanie. Dureri post-operatorii determinate de acumularea de gaze (abdominale).

Raphanus Sativus

Cap. Tristeţe, aversiune faţă de copii, mai ales fete. Durere de cap, simte creierul sensibil şi dureros. Edem al pleoapelor inferioare. Mucus în zona posterioară a nărilor.

Gât. Senzaţie de minge fierbinte de la uter până-n gât, se opreşte aici. Căldură şi arsură în gât.

Stomac. Eructaţii putride. Arsuri în epigastru, urmate de eructaţii fierbinţi.

Abdomen. Vărsături şi icneli de vomă, pierderea apetitului. Destins de volum, tare, timpanitic. Gazele nu se elimină nici în sus nici în jos. Durere ca o prindere în jurul ombilicului. Scaune lichide, spumoase, abundente, maronii, cu colici şi tumefieri (inflamatorii ?) ale intestinelor. Vărsături fecaloide.

Organe genitale feminine. Iritaţie a organelor genitale. Sângerări menstruale abundente şi de durată. Nimfomanie, cu aversiune faţă de propriul sex şi proprii copii, insomnie de natură sexuală.

Urină. Tulbure, cu sediment ca o ciupercă. Abundentă, groasă ca laptele.

Piept. Dureri în piept care se extind către spate şi gât. Nod greu şi senzaţie de rece în centrul pieptului.

Relaţii. Compară: Momordica (simptome mai pronunţate în zona flexurii spenice a colonului), Carbo vegetabilis, Anacardium, Argentum nitricum, Brassica.

Doză. Potenţa 3-30.


A- A A+

Informaţiile despre homeopatie prezente pe site au rol informativ general şi nu se raportează la cazuri particulare. Ele nu sunt în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, detaliate sau permanent actualizate. Ele nu pot să înlocuiască sfatul calificat al unui medic şi nu sunt destinate auto-tratamentului.

 

Programare consultaţie tratament homeopatic

Programare consultaţie tratament homeopatic


Pentru o consultaţie online (skype) faceţi o solicitare prin formularul de contact

Afișări articole
1623646