În contextul epidemiei cu SARS-CoV-2, pentru a vă proteja atât pe dvs cât şi pe cei din jur, este recomandat să urmaţi sfaturile medicului dvs şi ale autorităţilor. Pe perioada restricţiilor de circulaţie putem menţine legătura prin telefon, email, whatsapp, skype.

Apelaţi nr GSM al cabinetului 0786 231 564 sau folosiţi Formularul de contact.

Telefon Email Whatsapp Skype

Equisetum hyemale
(equis)
(Materia Medica, W.Boericke)

Acţionează în principal asupra vezicii urinare. Este un remediu util pentru enurezis şi disurie.

Equisetum hyemale

Aparat urinar. Durere severă, surdă şi senzaţie de plin în vezica urinară, fără ameliorare la micţiune. Dorinţă frecventă pentru urinare cu durere severă la sfârşitul micţiunii. Urina este eliminată picătură cu picătură. Durere ascuţită, arzătoare, tăietoare în uretră în timpul micţiunii. Incontinenţă la copii, cu vise sau coşmaruri în timp ce urinează. Incontinenţă la femei vârstice uneori însoţită de scaune involuntare. Retenţie urinară sau disurie în timpul sarcinii sau după naştere. Mucus abundent în urină. Albuminurie. Micţiune involuntară.

Rinichi. Durere profundă în zona rinichiului drept, cu extindere către abdomenul inferior, cu dorinţă acută de urinare. Zona lombară dreaptă dureroasă.

Modalităţi. Agravat, pe partea dreaptă; la mişcare, presiune, atingere, în poziţia şezând. Ameliorat, după-amiaza când se întinde în pat.

Relaţii. Compară: Hydrangea, Ferrum phosphoricum, Apis, Cantharis, Linaria, Chimaphila. Equisetum conţine siliciu în cantităţi apreciabile.

Doză. De la tinctură până la potenţa 6. Decoctul, câte o linguriţă o dată sau tinctura în apă caldă sunt utile pentru a atenua simptomele în afecţiuni ale tractului urinar, calculi, disurie, etc; de asemenea, pentru revărsatul pleural şi hidropizie.


A- A A+

Informaţiile despre homeopatie prezente pe site au rol informativ general şi nu se raportează la cazuri particulare. Ele nu sunt în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, detaliate sau permanent actualizate. Ele nu pot să înlocuiască sfatul calificat al unui medic şi nu sunt destinate auto-tratamentului.

 

Programare consultaţie tratament homeopatic

Programare consultaţie tratament homeopatic


Pentru o consultaţie online (skype) faceţi o solicitare prin formularul de contact

Afișări articole
1623618